Lisansüstü Başvuruları (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora)

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans  (İngilizce) ve Doktora (İngilizce) programları sırasıyla 2011 – 2012 ve 2015-2016  eğitim – öğretim yıllarında ilk öğrencilerini kabul etmiştir.
Lisansüstü programlarımız kapsamında anabilim dalları Genel Jeoloji, Maden Yatakları ve Jeokimya, Mineraloji – Petrografi, Uygulamalı Jeoloji ve Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama olarak sıralanmaktadır.

Lisansüstü burs ve destekleri için lütfen tıklayınız.
Yenilenen yüksek lisans ve doktora müfredatına göz atabilirsiniz.

Başvuru için gereklilikler

Jeoloji Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuran adayların ALES notunun % 50’si, yüksek lisans programlarına başvuran adayların lisans başarı notunun, doktora programlarına başvuran adayların yüksek lisans başarı notunun %20’si ile yazılı değerlendirme notunun % 30’u dikkate alınarak; başarılı olan adayların (yüksek lisans programları için en az 60 puan, doktora programları için en az 65 puan) en yüksek nottan itibaren yapılacak sıralamada kontenjan dahilinde programa kabul edilirler.

Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuru yapacak öğrenci adaylarının lisans mezuniyet genel not ortalamalarının 4 tam not üzerinden en az 2.00 olması gerekir.

Doktora programlarına başvuru yapacak öğrenci adaylarının yüksek lisans mezuniyet genel not ortalamalarının 4 tam not üzerinden en az 2.50 olması gerekir.

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuru yapacak öğrenci adaylarının ALES notu kendi puan türünde en az 55 olmalıdır.

Başvuru yapmış oldukları program, mezun oldukları programdan farklı olan adaylara MSKÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 6-1(Yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilen öğrencilerden lisans veya yüksek lisans derecesini kabul edildikleri yüksek lisans veya doktora programından farklı alanlarda almış olanlar ile lisans veya yüksek lisans derecesini kabul edildikleri üniversite dışındaki diğer üniversitelerden almış olan yüksek lisans veya doktora programı adayları için eksikliklerini gidermek amacıyla bilimsel hazırlık programı uygulanabilir.) maddesi uygulanır.

Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalında tezli yüksek lisans programlarına başvuru yapacak adayların ders kaydı yaptırabilmeleri için YDS veya YÖKDİL’den en az 60 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından en az 60 puan veya MÜDS’den 60 puan almış olmaları gerekir. (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 5-(6) b) maddesi uyarınca)

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1-Başvuru Formu. (Online doldurulacak Başvuru Formu)

2- Diploma ya da Mezuniyet belgesi fotokopisi. (Yurt Dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olan Türk vatandaşlarının diploma ya da mezuniyet belgelerinin Yüksek Öğretim Kurulu’nca düzenlenecek denklik belgesi ile birlikte ibraz edilmesi zorunludur. Kesin Kayıt esnasında aslı veya noter onaylı örneğinin teslim edilmesi gerekmektedir.)

3-Transkript fotokopisi. (Not ortalaması 4’lük sistem üzerinden hesaplanmış olmalıdır. Transkriptinde 4’lük ve 100’lük sistem not ortalaması bulunan adayların not ortalamalarında 4’lük sistem dikkate alınacak olup yüzlük karşılıkları Yükseköğretim Kurulunun hesaplamış olduğu listeye göre belirlenecektir. Kesin Kayıt esnasında aslı veya noter onaylı örneğinin teslim edilmesi gerekmektedir.)

4-Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuran adaylar için ALES sonuç belgesi,

5- YDS veya YÖKDİL ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan alınan dil belgesi. (Dil şartı isteyen anabilim dallarına ve doktora programına başvuru yapacak adaylar için gereklidir.)

6- Özgeçmiş ve niyet mektubu

7- 1 (bir) adet fotoğraf,

8- T.C Kimlik No Beyanı ya da Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Duyuru ve sorular için lütfen MSKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü ile iletişime geçiniz.