Doktora Öğrencisi Hande Mahide Yeşilmaden

Hande YeşilmadenRG

Özgeçmiş

Hande, 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini, 2018 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans çalışmalarını tamamladı. Özel sektörde Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ve Uzaktan Algılama (UA) alanlarında teknik ve yönetim pozisyonlarında 6 yıl çalıştı. Doktora eğitimine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde, CBS ve UA anabilim dalı ve öncelikli alanında YÖK 100/2000 bursu ile başladı. Ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Bordeaux Montaigne Üniversitesi ikili doktora programına Sıtkı Koçman Vakfı-Fransa Büyükelçiliği Bursu ile kabul edildi. Şu anda, mikroplastiklerin toprak taşınım işlevinin su açısından etkileri üzerine Fransa'da, Bordeaux Montaigne Üniversitesi'nde doktora çalışmalarına devam ediyor.

Biography

Hande was completed BSc studies at Geological Engineering department of Hacettepe University in 2012 and MSc studies at Geomatics Engineering department of Istanbul Technical University in 2018. She worked in the private sector for 6 years in technical and management positions on Geographic Information System (GIS) and Remote Sensing (RS). She started her PhD education at Geological Engineering program of Muğla Sıtkı Koçman University with YÖK 100/2000 scholarship under the GIS and RS department. Then she was accepted joint PhD program of Sıtkı Koçman Foundation-French Embassy Scholarship between Muğla Sıtkı Koçman University and University of Bordeaux Montaigne. She is currently doing her PhD studies at University of Bordeaux Montaigne, France, about impacts of microplastics soil transfer function from a water point of view.