MSKÜ Engelsiz Kampüs Birimi


MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Engelsiz Kampüs Birimi Koordinatörlüğü
 
Erişim adresi: (https://engelsiz.mu.edu.tr/)
 
Engelsiz Kampüs biriminin amacı nedir?
Engelsiz Kampüs Birimi, üniversitemizde öğretim gören engeli olan öğrencilere gereksinim duydukları akademik ve sosyal desteği sağlamaktadır. Bunun yanında öğretim elemanlarına, engeli olan öğrenciler ile çalışma konusunda destek sağlamaktadır. 
 
Engelsiz Kampüs Birimi’nde öğrencilere sunulan hizmetler nelerdir?
 
(i)Not tutucu-okuyucu desteği
Engeli olan öğrencilere, özel gereksinimleri doğrultusunda not tutucu desteği sağlanır. 1 ders için 1 not tutucu atanır. Not tutucu sizinle birlikte dersinize gelerek sizin için not tutar veya not tutmanıza yardımcı olur. Sınavlarda okuyucu sağlanması da bu destek kapsamındadır.
 
(ii)Engelsiz Etüt Programı
Engeli olan öğrencilerin öğrenmelerine destek olmak için bulunan Engelsiz Etüd Programı’nda engeli olan öğrencilere, kendilerinden üst sınıfta bulunan gönüllü öğrenciler tarafından ders verilmektedir. Böylelikle ders çalışırken karşılaşılan engellerin en az indirilmesi hedeflenmektedir. Engelsiz Etüd Programı’nda Akran Destekli Öğrenme Modeli kullanılmaktadır. 
 
(iii)Engelsiz Sosyal Destek Toplantıları
Engeli olan öğrencilerin sosyal destek almasına yardımcı olmak için bulunan Engelsiz Sosyal Destek Toplantıları bulunmaktadır. Adı geçen tüm çalışmalar, uzaktan eğitim sürecinde de çevrimiçi olarak devam etmektedir. 
 
(iv)Eğitim Uyarlamaları
Engelsiz Kampüs Birimi bunların yanında, engeli olan öğrencilerin bağlı bulundukları akademik birimde görev yapan Engelli Öğrenci Danışmanları ile öğrencilerin gereksinim duyduğu öğretim uyarlamalarının gerçekleşmesini sağlamaktadır.
 
Engelsiz Kampüs Birimi kanalıyla engeli olan öğrenciler için eğitim alanında fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi amacıyla yapılan çalışmaları giderek daha da zenginleştirmek ve üniversitemizin erişilebilirlik düzeyini artırmak hedeflerimiz arasındadır. 
 
 
Engelsiz Kampüs Birimi ile ilgili detaylı bilgi için engelsiz.mu.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu sayfadan;
  • Engelli öğrenci danışmanları listesine,
  • Etkinlik takvimine, 
  • Online başvuru sistemine, 
  • Birim tarafından sunulan hizmetlere ulaşabilirsiniz. 
 
Birimimizde sunulan hizmetlerden yararlanabilmek için kayıt olmanız gerekmektedir. Birimimize kayıt olmak için: https://engelsizkampus.mu.edu.tr/ adresini tıklayınız. 
 
İletişim:
Adres: Mimarlık Fakültesi, Zemin Kat (Mavi Çatı Karşısı)
Telefon: 02522115501
e-posta: engelsizkampusbirimi@mu.edu.tr
 

Son Güncelleme Tarihi : 06.09.2021 15:43 Okunma Sayısı : 767

Son Duyurular