Doktora Öğrencisi Merve Gülcan

Merve GülcanRG

Özgeçmiş
Merve Gülcan 2017  yılında  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde bölüm birinciliği ve Şeref Öğrencisi olarak  tamamlamış ve ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği  Mineraloji-Petrografi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır. Bu süreçte İngiltere Durham Üniversitesinde ‘’Geliştirilmiş Yüksek Poroziteli Adsorbanlar: Sürdürülebilir Temiz Su İçin Yerel Malzemelerin   Adsorban Olarak Kullanılması’’ ve Hazar Denizi Çalıştayı  projelerinde  araştırmacı olarak çalışmıştır. Uluslararası 16.Kil sempozyumu İspanya da ‘’International Asssociation for study of clays’’(AIPEA) okulunda Kil minerallerinin modellenmesi üzerine eğitim almıştır. Bir çok sosyal, kültürel ve bilimsel seminere/kongreye akademik çalışmalarıyla katılım sağlamıştır. Ulusal 17. Kil sempozyumu kitabında editörlük yapmıştır. Ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Université de Poitiers ikili yüksek lisans programına Sıtkı Koçman Vakfı – Fransa Büyükelçiliği bursu ile Uluslararası İleri Malzeme bilimi- International Advanced Materials Science/IMACS kabul edilmiş ve bu iki yüksek lisans eğitimini de başarıyla tamamlamıştır. Şu anda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Mineraloji-Petrografi Ana Bilim Dalında doktora  eğitimine devam etmektedir.

Biography

Merve Gülcan  was completed her undergraduate education in 2017 with ranking first and Honour Student in the Department of Geological Engineering at Muğla Sıtkı Koçman University and then She started her master education in Muğla Sıtkı Koçman University, Department of Geological Engineering. During this time as a researcher she worked on  the project title ‘’Improved High Porosity Adsorbents: Using Local Materials for Sustainable Clean Water’’ and Caspian Sea Project in Department of Earth Science, Durham University, England. She also received training on modeling clay minerals at the "International Association for study of clays" (AIPEA) school in the International 16th Clay Symposium Granada/Spain
Merve Gülcan has participated in many social, cultural and scientific seminars / congresses with her academic studies and also she was the editor of the 17th National Clay Symposium book. Then, she was accepted to Joint master program of Sıtkı Koçman Foundation-French Embassy Scholarship between Muğla Sıtkı Koçman University and Université de Poitiers International Advanced Materials Science/ IMACS program and successfully graduated from both joint master's programs. She is currently doing her PhD studies Department of Geological Engineering at Muğla Sıtkı Koçman University.