Doktora Öğrencisi Iliya Bauchi Danladi

Iliya Bauchi DanladiRG

Biography
Mr. Iliya Bauchi Danladi was born on 1st May, 1989 in Potiskum, Yobe State, Nigeria. He attended is Primary and Secondary School in Potiskum, Mamudo and Maiduguri, Nigeria. Under a scholarship from Yobe State Government, he studied Geological Engineering between 2009 and 2013 in Suleyman Demirel University, Isparta, Turkey.  Mr Danladi went on to do his MSc in Geological Engineering (Paleoclimate Option) at the Muğla Sıtkı Koçman University. While doing his masters, Mr Danladi obtained a scholarship under a Tubitak Project No. 113Y408 titled ‘Quaternary Paleoclimate of Southwestern Anatolia and its Surroundings: Comparison of Climate Records in Acıgöl (Denizli-Afyonkarahisar) and Salda Lake (Burdur) with Global Records’. He concluded his MSc with a thesis titled ‘High-Resolution Records of Lake Salda (SW Anatolia) for the Last Millennium: Past Climate Changes Driven by Solar Forcing’. After the completion of the MSc Program, Mr Danladi started his PhD in September, 2015 in the same department. During the PhD, Mr Danladi received another Tubitak scholarship (August-March, 2019) under the Tubitak Project number 117Y517 titled ‘Investigation of the Late Holocene Climate Change and its Relation with Solar Forcing in Southwestern Anatolia from Lake Gölcük (Isparta) Sediment Records’. He went on to receive two ERASMUS research award stay (March-September, 2017 and 2019) in University of Bonn, where he learned pollen identification and their use in paleoclimate research. Mr Danladi also received one year (October, 2019-September, 2020) research grant from the German Academic Exchange Program (DAAD). He is currently a guest researcher, while writing his thesis, at the University of Bonn.
Assoc. Prof. Dr. Sena Akçer-Ön supervised Mr. Danladi during his MSc Studies. He also continued to PhD research under the supervision of Assoc. Prof. Dr. Sena Akçer-Ön. Additionally, his second supervisor is Prof. Dr. Thomas Litt.

Özgeçmiş

Iliya Bauchi Danladi, 1 Mayıs 1989'da Nijerya'nın Yobe Eyaleti, Potiskum'da doğdu. İlk ve Orta Okulu Potiskum, Mamudo ve Maiduguri, Nijerya'da okudu. Yobe Devlet Hükümeti bursuyla 2009-2013 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta'da Jeoloji Mühendisliği lisans bölümünü bitirdi. Danladi, 2013 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeoloji Mühendisliği bölümünde Paleoiklim alanında yüksek lisansını tamamladı. Danladi, yüksek lisans döneminde 113Y408 sayılı TUBİTAK Projesi'nde 'Güneybatı Anadolu ve Çevresinin Kuvaterner Paleoiklimi: Acıgöl (Denizli-Afyonkarahisar) ve Salda Gölü (Burdur)' de Küresel Kayıtlarla İklim Kayıtlarının Karşılaştırılması '' adlı projede bursiyer olarak görev aldı. Yüksek Lisansını ise 'Son Binyıl İçin Salda Gölü (Güneybatı Anadolu) Yüksek Çözünürlüklü Kayıtları: Güneş Kuvvetlerinin Yönlendirdiği Geçmiş İklim Değişiklikleri' 'başlıklı teziyle bitirdi. Yüksek Lisans Programının tamamlanmasının ardından, Sayın Danladi, 2015 yılında aynı bölümde, doktora programına başladı. 2019 yılı 117Y517 numaralı TUBİTAK Projesi kapsamında 'Geç Holosen İklim Değişikliğinin Araştırılması ve Gölcük (Isparta) Sediman Kayıtlarından Güneybatı Anadolu'da Güneş Zorlaması ile İlişkisinin Araştırılması' adlı akademik çalışmada bursiyer olarak görev aldı. 2017-2019 yılları arasında Polen tanımlamasını ve bunların paleoiklim araştırmalarında kullanımını öğrendiği iki ERASMUS araştırma ödülüne layık görüldü. Ayrıca Alman Akademik Değişim Programı'ndan (DAAD) bir yıllık araştırma bursu ile tezi tamamlamak için Almanya’da bulunmaktadır. Ayrıca Bonn Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak görev almaktadır.
Yüksek lisans çalışmasını Doç.Dr. Sena Akçer danışmanlığında tamamlamıştır ve şu anki doktora çalışmasına da aynı şekilde Doç. Dr. Sena Akçer Ön danışmanlığında devam etmektedir. İkinci danışmanlığını ise Prof.Dr.Thomas Litt yürütmektedir.